Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Erotik sahne mi var valla ben görmedim!

Gani Müjde'nin yeni filmi 'Bizans Oyunları'nda rol alan ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç, filmde erotik sahneler olduğu yönündeki söylentileri yorumladı: Erotik sahne mi, valla ben görmedim! Benim öyle bir sahnem yok, erotizmle de pek işim yok zaten

Pop müziğin başarılı isimlerinden Murat Dalkılıç, bu hafta vizyona giren 'Bizans Oyunları' filmiyle oyunculuktaki iddiasını da ortaya koyuyor. Şarkılarının yanı sıra samimi tavırları ve sempatikliğiyle hatrı sayılır bir hayran kitlesi edinen Dalkılıç'a, röportaj sırasında "Siz bu piyasa için fazla mı iyisiniz?" diye takıldım. Ünlü şarkıcıyla filmini, yeni albümünü ve Merve Boluğur ile evliliğini konuştuk...

'Bizans Oyunları' için teklif ilk kimden geldi?
Biz Gani Müjde ile 'Sil Baştan' isimli dizide birlikte çalıştık. O dizi çekilirken 'Bizans Oyunları'nın henüz senaryo aşamasında olduğu konuşuluyordu. Aradan zaman geçti, bizim dizi bitti. Gani Abi, yaz döneminde başka bir dizide oynamamı teklif etti ama o proje benim zamanıma uymuyordu. Sonra "Murat, acaba biz seninle 'Bizans Oyunları' için mi görüşsek?" dedi. Önce "Neden ben Gani Abi?" dedim, sonra da "Mevzu 'Bizans Oyunları'ysa kesin oynamak isterim" dedim. (Gülüyor) Başka bir dönemde geçmesi eğlenceli geldi bana. Bir gün Gani Abi, 'Muhteris' rolünü kimin oynayacağını düşünürken, telefonda bana "Aa Muhteris!" dedi. Böylece baş karakterlerden biri oldum bir anda.

TOLGAHAN KOMEDİ OYNAMALI

İzleyiciyi nasıl bir film bekliyor?
Türk sineması artık çok gelişti; iyi filmler yapılıyor. Bu; yüksek bütçeyle çekilmiş, her detayı düşünülmüş bir film. Dünyanın en iyi platolarından birinde çekildi. Sanatsal yönetmenliği bakımından çok kuvvetli, çekimler oldukça başarılı. Senaryo zaten çok güzel. Bu kadroyla Gani Müjde mizahı birleşince, ortaya enteresan ve güzel bir film çıktı. Tolgahan Sayışman'ın bu kadar iyi komedi oynayabileceğini kimse tahmin etmiyordur. İzleyici, gerçekten çok şaşıracak. İlk gördüğümde ben de inanamadım; bence Tolgahan bundan sonra komedi oynamalı.

Canlandırdığınız 'Muhteris' nasıl bir karakter peki?
Adı gibi bir karakter; temelinde hırslı denilebilir ama saf bir yanı da var kendi içinde. Abisinin karısıyla yasak aşk yaşıyor ve tahtı ele geçirmeye çalışıyor.

Çekimler Bulgaristan'da yapıldı. Ne kadar kaldınız orada?
Benim çekimlerim yaklaşık 10 gün sürdü. Dönem filmi çekmek çok keyifli; o kostümlerle kendini kral gibi hissetmek, etrafında hurilerin olması, entrikalar, planlar... Gerçekten çok başka bir duygu. Bulgaristan'daki platoda bunu tam anlamıyla yaşadık. Birçok başarılı yapım orada çekilmiş. Hatta bizim setin olduğu yerde 'Game of Thrones' ve 'Herkül' çekilmiş.

Sizi zorlayan sahneler oldu mu?
Baltayı Altuğ Abi'ye (Yücel) gerçekten atıyordum! (Gülüyor) 'Klitor'un öldürülme sahnesini Rumelihisarı'nın surlarında çektik. Surlar dar ve yüksekti. Başımıza bir şey gelecek diye çok korktuk orada. Soğuğun dibini yaşadık, üstümüz ıslandı. Filmde komik diyaloglar var. Kimse repliklerini doğru düzgün söyleyemedi. O sahnelerde çok güldük. İnşallah devam filmi de gelir.

Filmde taktığınız peruk neden turuncu?
Gani Abi, "Seni 'Thor'a benzetmek istiyorum" dedi. (Gülüyor) Özellikle rengi kötü olsun, peruk olduğu anlaşılsın istedik. İnsanlar beni daha önce başka bir kılıkta görmediği için, Instagram'da fotoğraf paylaştığımda bu halim onlara çok komik geldi.

Filmde başka hangi yapımlara gönderme var?
'Star Wars'a, antik Roma ve antik Yunan'a göndermeler var.

Filmin bazı sahnelerinin erotik olduğu konuşuluyor, öyle mi?
Valla ben görmedim! (Gülüyor) Benim erotik sahnem yok, erotizmle pek işim yok.

Bu filmden sonrası için planınız ne? Oyunculuğa devam mı?
Devam ama dizi yapamıyorum. Hayatımın yüzde 90'ı dizi çekimlerine gidiyor ama benim hayatımda daha önemli bir şey var; müzik. Yeni sinema filmleri için yapımcılarla görüşüyoruz. Kendi sinema filmimi de çekmek istiyorum. Sinema- TV okudum zaten. Okuldayken proje olarak sunduğumuz senaryoları çok geliştirmiştim. Onlar benim hayalim; hayata geçirmek istiyorum.

Müziği bırakıp oyunculuğa geçersiniz diye korkuyoruz açıkçası...
Müzik beni bırakmadığı sürece ben onu bırakmam. Dinleyiciler bir gün benden vazgeçerse, kötü şarkılar yaparsam bırakırım. Yani profesyonel olarak değil de kendi kendime müzik yaparım. Biz 40 kişi çalışıyoruz; 40 kişiyi idare etmek hiç kolay değil. Çok emek sarf ediyoruz ve sonucunda iyi şeyler oluyor. Başka bir şeyin enerjimi çaldığını fark edersem, onu müzik için bırakırım. Hayatımda hiçbir şeye müzik kadar konsantre olmadım.

Şarkılarınızda 90'ların samimiyeti var. Bu, bilerek yaptığınız bir şey mi?
Samimi olmayan şarkıyı söylemiyorum. Zaten son dönemde insanların duyguları karışık. Bu durum kaleme de yansıyor. Her gün onlarca şarkı dinliyorum ama hiç samimi gelmiyor, eski duygular yok. Şu an iki yeni albüm hazırlığındayız. Biri normal, biri akustik. İnsanları kötü ruh halinden, negatif enerjiden sıyırmak adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu albüm biraz matematiksel olacak.

HER EVLİ ADAM GİBİ BEN DE KİLO ALDIM

Yeni evlisiniz ama çok çalışıyorsunuz. Eşiniz anlayışlı sanırım...
Yeni evlensek de dün beraber olmaya başlamadık ki... O yüzden birbirimize karşı anlayışlıyız. O çalıştığı zaman ben, ben çalıştığım zaman o anlayışlı. Anneme, babama, eşime, arkadaşlarıma diyorum ki; çok çalışıyorum kardeşim, böyle besleniyorum, psikolojimi iyileştiriyorum. O yüzden beni rahat bırakın. (Gülüyor)

Evlilik nasıl gidiyor?
Çoook güzel gidiyor. Herkes evliliğin bana yaradığını söylüyor. Şişmanladım, o yüzden olabilir. Eşim çok güzel yemek yapıyor. Her evli adam gibi ben de kilo aldım. Her şeyi yiyorum! (Gülüyor)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA